Spitalul NEW CENTRAL MED

SPITALUL DE BOLI CRONICE SI INGRIJIRI PALIATIVE ,,ILEANA CEZARINA,,

    Spitalul de boli cronice Ileana Cezarina a fost înființat în anul 2014 în memoria jurnalistei Ileana Cezarina Duță, decedată în urma unui cancer nemilos.

    Este primul spital din Bacău specializat în acordarea de asistenţă medicală bolnavilor cronici şi bolnavilor cu nevoi de îngrijiri paliative.

    Secția de bolnavi cronici se adresează pacienților cu afecţiuni: oncologice, diabet-nutriţie, hepatice, renale, reumatice, neurologice, cardiologice şi respiratorii.

    Secția de îngrijiri paliative se adresează bolnavilor care se află într-un stadiu al bolii ce nu le mai permite un prognostic pozitiv, indiferent de natura afecțiunii de care suferă.

    Potrivit definiţiei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), îngrijirile paliative sunt îngrijirile care îmbunătăţesc calitatea vieţii pacienţilor şi a familiilor care se confruntă cu probleme asociate bolilor ameninţătoare de viaţă, prin: prevenirea şi alinarea suferinţei, prin identificarea precoce, evaluarea şi tratamentul adecvat al durerii şi prin identificarea problemelor de natură fizică, psiho-socială şi spirituală. Îngrijirea paliativă este o abordare interdisciplinară şi cuprinde în sfera sa atât pacientul, familia, cât şi comunitatea. Într-un anumit sens, paliaţia înseamnă asigurarea îngrijirilor de bază, adică satisfacerea nevoilor individuale ale pacientului, oriunde ar fi acesta îngrijit: la domiciliu sau în spital. Îngrijirile paliative dau valoare vieţii şi consideră moartea ca fiind un proces normal; nu grăbesc şi nici nu amână moartea. Bolnavilor care se internează în această secție nu le sunt efectuate manevre de resuscitare și nu li se administrează energizante și vitamine. Îngrijirile paliative îşi propun să menţină cea mai bună calitate posibilă a vieţii până la moarte.

    Unitatea dispune de spații de cazare în condiții deosebite, dotări moderne și personal profesionist.

Conducere Spital

Conducere Spital


 Dr.Nadia Guth - Director Medical

 

Jurist

 Frigură Cristina