Structura Organizatorica

Organizare SPITALIZARE CONTINUA SI SPITALIZARE DE ZI

 Unitatea are 78 paturi de spitalizare continuă și 12 paturi de spitalizare de zi.

-34 de paturi pe secția de bolnavi cronici, medic șef de secție dr. VINITINSCHI OLGA medic specialist de medicină internă și dr. Rau Lucica medic primar medicina interna.

Secția de boli cronice se adresează tuturor pacienților care suferă de următoarele afecțiuni: diabet, boli ale ficatului, boli cardiovasculare, afecțiuni respiratorii, oncologice, renale sau neurologice.

-44 paturi pe secția de îngrijiri paliative, medic șef de secție dr. Nadia Guth , medic cu competență în îngrijirea paliativă, dr. Negru Constantin medic primar ghirurgie generala competenta in ingrijiri paliative.

-12 paturi spitalizare de zi specialități medicină interna și neurologie.Dr. Bolfa Mihaela doctor medic intern și ecografie abdominala generala, dr. Mihailescu Adriana medic specialist neurologie și ecodopler.

Secția de îngrijiri paliative se adresează pacienților aflați în stadiul în care boala este incompatibilă cu viața, indiferent de natura afecțiunii de care suferă. Pacienții beneficiază de o  îngrijire totală, activă atunci când boala nu mai răspunde la tratament curativ. Prin îngrijirile paliative se urmărește ameliorarea durerii și a altor simptome;

În secția de îngrijiri paliative pacienții sunt tratați cu medicamente menite să asigure o moarte demnă, fără dureri. Nu se efectuează manevre de resuscitare și nu se administrează energizante și vitamine.

Cine poate beneficia de îngrijire paliativă?

- Adulți cu boli sau leziuni congenitale care duc la dependența de tratamente de susținere a vieții sau de îngrijire de lungă durată pentru realizarea activității cotidiene obișnuite;

Persoanele care suferă de o boală gravă și care amenință viața (traumatism sever, leucemie acută, accident vascular), în cazul în care bolile în sine sau tratamentele asociate aduc cu sine o suferință semnificativă;
-persoane care trăiesc cu boli cronice progresive (boala vasculară periferică, cancer, insuficiență renală sau hepatică, AVC cu deficit funcțional sever, boală cardiacă sau pulmonară avansată, fragilitate dată de vârstă avansată, dezordini neurodegenerative și demență);
-pacienți cu boala terminală;
-persoane care trăiesc cu boli cronice și care limitează viața, rezultate din accidente sau traumatisme severe.

Unitatea dispune de spatii de cazare in conditii deosebite, dotari moderne si personal profesionist.

Pacienții care se află în spitalul Ileana Cezarina beneficiază de consultații de specialitate oferite de medicii:

- RAU LUCICA    medic primar de medicină internă.

- VINITINSCHI OLGA Medic specialist interna si ecografie abdominala.

- NEGRU CONSTANTIN medic primar chirurgie generala competenta ingrijiri paliative.

- Nadia Guth , medic cu competență în îngrijire paliativa.

    Spitalizare de zi:

- Bolfa Mihaela - medic specialist medicină interna.
- Mihailescu Adriana - medic specialist neurolog

De asemenea, la spital mai pot acorda consultații și medici care lucrează în ambulatoriu pe specialități: chirurgie, ORL, oftalmologie, psihiatrie . Spitalul oferă la cerere, contracost, ședințe de masaj terapeutic și kinetoterapie.
Analizele de laborator ale pacienților vor fi efectuate în laboratorul propriu.