Despre spital

Spitalul de boli cronice si ingrijiri paliative New Central Med “Ileana Cezarina”

A fost infiintat in anul 2014 in memoria jurnalistei Ileana Cezarina Duta, decedata in urma cancerului, din dorinta de a-i onora memoria ajutand alti oameni sa lupte cu aceasta boala nemiloasa.

Daca nu stiai, “Ileana Cezarina” este primul spital din Bacau specializat in acordarea de asistenta medicala bolnavilor cronici si bolnavilor cu nevoi specifice de ingrijiri paliative. Dorim sa ajutam pacientii nostri sa aiba o viata mai buna sau macar ultimele lor zile sa fie unele fara suferinta si intr-un mediu sigur si protectiv.

Apelati cu incredere la o echipa profesionista si dedicata ajutorului de care aveti nevoie!

Ne dorim sa facem o diferenta mare intre alegerea unui pacient de a-si petrece ultimele zile acasa, singur, uitat de familie si prieteni, indurand dureri greu de imaginat si experienta pe care o oferim noi, prin echipa de medici dedicati, asistente empatice si o atmosfera de alinare a suferintei.

Accentul nostru cade pe intentia de a trata pacientul, NU boala. Depunem eforturi permanente pentru a crea o atmosfera de pace, liniste, fara agitatie, compasiune, comunitate, umor, alegem calitatea vietii inainte de toate si cream un mediu in care pacientul este pe primul loc, intr-un mediu primitor.

Activitatea noastra este impartita pe cele 2 sectii si anume: Sectia de bolnavi cronici si Sectia de ingrijiri paliative.

Sectia de boli cronice

Este important sa intelegem ca persoanele care traiesc cu anumite boli cronice se confrunta adesea cu dificultati in a-si mentine starea de sanatate si calitatea vietii. Aceste boli pot afecta in mod semnificativ capacitatea lor de a-si desfasura activitatile zilnice, de a munci si de a avea relatii interpersonale sanatoase.

Sectia de bolnavi cronici se adreseaza pacientilor cu afectiuni: oncologice, diabet-nutritie, hepatice, renale, reumatice, neurologice, cardiologice si respiratorii.

Ne dorim sa ii ajutam pe pacientii nostri sa scape de dureri si disconfort, dar mai ales sa duca o viata mai buna de aici inainte.

Sectia de ingrijiri paliative

Sectia de ingrijiri paliative se adreseaza bolnavilor care se afla intr-un stadiu al bolii ce nu le mai permite un prognostic pozitiv, indiferent de natura afectiunii de care sufera. Scopul acestor ingrijiri este de a ajuta la imbunatatirea calitatii vietii, la promovarea demnitatii umane si a confortului atat al pacientilor, cat si al familiilor acestora. Ambele tabere au nevoie de suport emotional si psihic atunci cand trec printr-o perioada de acest gen in viata lor.

In cadrul spitalului New Central Med “Ileana Cezarin” suntem dedicati persoanelor care au nevoie de ingrijiri paliative si facem tot posibilul sa oferim servicii la cel mai inalt nivel!

Zile de spitalizare oferite GRATUIT prin CAS Bacau

Pentru sectia de boli cronice puteti beneficia de 12 zile de spitalizare gratuite prin CAS

Pentru sectia de ingrijiri paliative puteti beneficia de 30 zile de spitalizare gratuite prin CAS

In cadrul spitalului de boli cronice si ingrijiri paliative New Central Med “Ileana Cezarina” dispunem de spatii de cazare in conditii deosebite, dotari moderne si personal profesional, cu o capacitate de 100 de locuri.

Pentru a apela la serviciile oferite de catre spitalul New Central Med “Ileana Cezarina”, nu ezitati sa luati legatura cu noi.